Barako radijas

Čia, kai brūkštelėjau priešpaskutinę savo tranzavimo istorijos dalį Nierka prisiminė, kad turi kompe “Barako radijo” džinglus. Taigi sakau davaj! Paklausiau – ir gėda ir smagu ir juokinga…

Atrado programeriai mūsų programerių barako, kad winampu galima duoti streem’ą į antirnetus ir visi galės prisijungti ir taip klausyti tai ką groja kompo šeimininkas. Tada kažkaip atsiradau prie to kompo ir aš. Ir kažkaip ten prisėdau ir ėmiau kalbėti visokius vėjus per mikrofoną bei dydžėjauti mptrioškes (kurios visos iki vienos buvo visiškai PIRATINĖS ir NELEGALIOS, bet mums buvo PX ir nieko mums už tai NEBUVO ir tikriausiai NEBUS). Dažniausiai tai darydavom kartu su Nierka. Su juo pačiu lyg tai mes (o gal jau kas nors kitas, o mes tik prisijungėm) ėmėm kurti džinglus (šaukinius). Čia atsiskleidė visas mūsų kūrybiškumas… Ai tiesa “Barako radijo” klausė daugiausia mūsų pačių barako gyventojai. Dar lyg kažkas iš Vydūnkės klausė… O paskui ir auditoriją nemažą surinkom. Tik aš neatsimenu ar didelę ar mažą, nes man buvo kaip ir px. Man buvo smagu kalbėti į mikrofoną ir leisti muzikas. Patiko kažkiek laiko, paskui atsibodo, ar tai pats “Barako radijas” užsilenkė – šitų smulkmenų nepamenu. Aš užtat gerai atsimenu, kad tuos džinglus kurti buvo vienas didesnių smagumų: statydavom paprastą kompo mikrofoną, imdavom gitarą į rankas (tuščius butelius), ir kažką improvizuodavome. Ir feed-back’ą gaudavome per ICQ, dažnai per tą patį radiją kartodavome ICQ numerį idant kas parašytų ką nors ir mes tai pagarsintumėm. ICQ proga buvo ir vienas kitas džinglas:

Šitas džinglas apsiėjo ir be manęs. Nors gaila, nes labai geras. Labai man patinka iki šiol:

Turėjome ir žinių rubriką (tik ką mes ten žiniuodavom nepamenu – jaučiu kokias nors nesąmones):

O šito tiksliai nepamenu. T.y. šitos rubrikos. Bet tai bene profesionaliausiai atliktas džinglas (net įskaitant ir tą, kur antras į viršų):

Dėl šito biškį gėda. Bet galvoju, kad reikia vis tiek paplatinti idant nugalėti savo kompleksus (čia laida apie metalą – beje ten pasakojau man tada Mayhemo paporintą istoriją apie burzum’ą, apie kurį parašiau net čia):

Šitos laidos koncepcijos irgi nepamenu… Man atrodo kad pliurpėm kaip ir visą laiką tuos pačius vėjus, tik kad jau džinglą padarėm, tai reikėjo kažkur jį įdėt:

Alkoholinis diskursas buvo populiarus, nes buvo kietas:

Buvo ir pageidavimų koncertai (jaučiu Nierkai dėl to biškį gėda, kaip ir man dėl “tamsos citadelė”):

Šitas vienas kietesnių. Nusiklausiau nuo Laisvosios Bangos – jie kažkada turėjo tokį džinglą, kur leisdavo balsą į vieną kalonkę, paskui į kitą, o tada per abi (“mano balsas dabar turi girdėtis iš kairės, o dabar iš dešinės, o dabar iš abiejų”). Patiko man tas džinglas, nes turėjau tokį “internacionalo” tipo magę vardu “CROWN” (tipo viena krūtesnių) – pajungiau varinius telekomo laidukus nuo kolonėlių laidų (paardęs biškį) ir įkišau tuos laidukus į Vega patefoną (turėjo jis tokį įėjimą, kurio signalą stiprindavo iį paduodavo į kolonėles) – turėjau krūtą radiją!! Tai va šitas, vienas geresnių:

Man šitas šiandien irgi labai juokingas:

O būdavo ir techninių nesklandumų. Va jiems “įrėminti” turėjom tokį džinglą:

O kaip kitaip? Radio Show negalėjo nedaryti mums įtakos. Ir darė. Ačiū, Algi! Ačiū Rimai! Varėm šitaip ant M1’o:

Abstrakcijos Nirvana’os tema:

Abstrakcijos Yesterday tema:

O čia mes krūtai pavarėm! Ane?:

Vienos radijos sako kiek valandų, o mūsų radija klausdavo kiek valandų:

Smagu klausytis garsaus kramtymo:

Svarbiausiai garsiai rėkti ir pasakyti “Barako radijas”:

Pamokanti istorija bliuzo ritmu:

Dėl šito irgi truputuką gėda:

O dėl šito beveik negėda visai:

Aš nežinau kas ką nukopypyzdino čia, bet šitas skamba gan kokybiškai net dabar:

O čia irgi visai neblogai. Ane?:

Šitą dainą vienintelę atsimenu iš vidurinės laikų, nes teko ją dainuoti vienam prieš visą klasę:

Šito irgi nepamenu. Bet sulipdytas gan profesionaliai:

Mažumėlę papošlinta:

O čia apie tai kaip mes promotinom studentišką poeziją:

Čia dar nevisus sudėjau, nes kitus sudėti yra gėda labai kažkaip… 😉 Tai nebent jei studija pareikalaus…

Share
This entry was posted in Memuarai and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

5 Comments

  1. skirtumas
    Posted 2012-02-02 at 09:19 | Permalink

    Man ant FF’o biškį ne visi matosi soundcloud’ai. O kaip jums? Čia kažkoks gal bug’as? Gal reik į peidžus paskaldyt…. Jei ko nematote – skųskitės plz.

  2. chyzas
    Posted 2012-02-02 at 09:32 | Permalink

    “Barako balso” radijas buvo geriau 🙂

    • skirtumas
      Posted 2012-02-02 at 09:40 | Permalink

      Nežinau tokio. Kur jis buvo? Kada buvo?

  3. nierka
    Posted 2012-02-02 at 10:34 | Permalink

    Aciu uz irasa 🙂 Reiks pasidalint su kolegom. Kai isikurem panasios internetines radijo stoties nebuvo. Pamenu turejom nemazai techniniu apribojimu. Pvz negaledavom tureti muzikinio fono, kol kalbedavom laidos metu. Kompai irgi nebuvo stebuklas. Kazkurio garso korta buvo tokia prasta, kad tekdavo REKTI i mikrofona, kad kas nors girdetusi eteryje.

    Kadangi buvom naujas reiskinys studentu erdveje, tai susilaukem didziulio susidomejimo pacioje pradzioje. Turejom daug “mirroru” ivairiuose serveriuose.

    Barako balsas buvo gerokai veliau (Skirtumas jau nebegyveno bendrabutyje). Buvo dar keli panasus radijai. Gana garsus buvo Kiauras Radijas, veikes Vyduno alejoje.

    Kas idomu, isikurus radijui labai greitai ispopuliarejom bent jau savo bendrabutyje, ir praktiskai visi persirgom zvaigzdziu liga 🙂 Kiek vis tik nedaug reikia 🙂

    • skirtumas
      Posted 2012-02-02 at 11:01 | Permalink

      O tai čia… Pats, Nierka, gali dar daugiau papasakoti škia…

  • BATGA’i moku pasiskolinęs iš:

    pipete_kreditas_small
  • Turinys ginamas:

    Batga-a_logo
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar