Karbonadai su “Stačiu” marinatu

Pasilikau vienas su jaunėliu dviem parom. Trims rytams ir dviems naktims. Vyresnėlis pas bobutę. Vyresnėliui 2 metai ir mėnuo, o jaunėliui 7 mėnesiai su biškiu1.

Tai tuo pačiu ir savotiškas eksperimentas: išsiaiškinti ar aš galiu būti tiek pat geras, kiek žmona. Žinoma, savo pasiteisinimui, turiu pridurti, kad pieno mano papuose nėra, o jaunėlis iš buteliuko mišinuko negeria2. Iššūkis – ar galėsiu padaryti normalius pietus prižiūrėdamas jaunėlį.

Tad pradėsime. Pradėsime gi apie karbonadus su “stačiu” marinatu:

Imi “Stačio”3 alaus iš alaus užpiltuvės4 prieš Naujuosius.

Imi mėsą iš šaldytuvo 6

Pili “Stačią” ant mėsos (ten tikriausiai nugarinė), dedi gurum masalos, muskato riešuto malto (arba belenkokių kitokių prieskonių), druskos.

Palieki mėsą marinate kažkiek laiko. Man gavosi kelios valandos.

Jami mėsą tada ir muši (jaunėlis ant pilvo maskatuoja, nes kitaip rėkia, o be to tegu žiūri, mokosi):

 

Tada meti atgal į marinatą:

 

Tada pavoliojam džiūvėsiuose5:

 

Dedi visa tai į įkaitintą keptuvę su aliejum (gal taukai būtų geriau, kažkur turiu, bet tingėjau ieškot):

 

Pateikiam su ryžiais (tas belenkokios spalvos daiktas ant karbonadų yra Jamy Oliver’io “Red Pesto” – radau šaldytuve):

 

Skonis pusę velnio… Beje labai skaniai kvepėjo, kol kepė. Teisus buvo Rokiškis (užsip… nuorodos ieškodamas – jis ten rašė apie kokį tai troškinį aluje ir kvapą itin malonų, jei kas duosit linką, tai gerai).

Tai kaip ir įmanoma viskas. Tik šiandien jau nieko nedariau, ba po nemigo nakties nekilo rankos nieko daugiau daryt, o tik šitą parašymą parašyt.

 

P.S. Fotikas dažniausiai ant štatyvo buvo.

____________________________________


1– gan specifinių šeimyninių aplinkybių dėka



2– užsispyręs bičas, mėginau praėjusią naktį priversti gerti tą daiktą iš buteliuko – deja, nepavyko… Ką dariau? Daviau košytės skystos – košes valgo (nes jei nevalgytų, tai eksperimento ir nebūtų). Žmona sako, kad bandė jau tai daryti, tiesą sakant ir aš pats kažkurią naktį girdėjau, kai ji bandė (mat pienas jai mažėja). Dar sako, kad ir aš bandyčiau: “kur dėsis?” – sako ji… Aha… Kur? Niekur nesideda, rėkia it skerdžiamas, springsta.



3– Čia toks alaus pavadinimas. Daryklos nepamenu. 12 proc. alkoholio. Todėl ir “Stačias”. Nežinau kodėl nutariau jo nusipirkti… Šlykštynė… Bet gal todėl ir nusprendžiau į marinatą supilti.



4– Ta užpiltuvė yra kitoj gatvės pusėj, nei ta, apie kurią jau rašiau (užsidarė ji), t.y. jinai yra čia (šita daug daug geresnė) – rekomenduoju.



5– reikėjo dar kiaušinyje pavolioti, bet patingėjau. O be reikalo, nes, žinoma, visi džiūvėsiai keptuvėje nukrito velniop 😉



6
– neseniai pirkom pusę kiaulės: _

Share
This entry was posted in Pilkųjų ląstelių impulsai and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

3 Comments

  1. Posted 2012-01-14 at 13:53 | Permalink

    Kita syki dek i marinata cukraus(ir druskos zinoma), nes skonis siaip sau ir gaunasi kai nesaldini, kitas dalykas atasargiai su prieskoniais, is esmes tereikia tik pipiriuko jei mesa gera

    • skirtumas
      Posted 2012-01-14 at 23:52 | Permalink

      Mėsa gera, bet mušiau todėl, kad neturiu normalios storos keptuvės rantytos, o orkaitėj kept tingėjau, kitaip tariant jau jėgų pritrūkau 😉
      Dėl cukraus ačiū. Žinosiu. O masalos dėjau, nes man patinka masala.

  2. Posted 2012-01-14 at 13:55 | Permalink

    ps jei mesa gera, jos musti nereikia, o jei vistiek kitaip nei per kur, tai uzdenk celofanu musdamas

  • BATGA’i moku pasiskolinęs iš:

    pipete_kreditas_small
  • Turinys ginamas:

    Batga-a_logo
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar