Kas vietoje Kubiliaus į Davos?

Youtube konkurso laimėtojas Shawn Ahmed

I’m glad you got the chance to talk to Shawn and hear his remarks

Šį sakinį man parašė vienas iš šio bičiuko gerbėjų viename iš komentarų, viename iš jo blogų straipsnių.

Aš išsiverčiau šį sakinį taip: “Džiaugiuosi, kad tu GAVAI ŠANSĄ pakalbėti su Shawn’u ir išgirsti jo PASTABAS”.

Ai tiesa, kalbu gi apie “World Economic Forum“, t.y. apie tą kasmetinį forumą, kuriame pasaulio galingieji kalbasi ir galbūt net daro visokiausias strategijas. Ten gi jie per youtube paskelbė konkursą, kur vienas bet kas gali įrašyti vienos minutės video jį kažkur aplaudinti ir tikėtis kad būsi pakviestas pristatyti savo idėjų, į kurias gal būt netgi bus atsižvelgta kažkiek. Vienas toks galvažmogųpuošia taip ir padarė. Tada gi Rokiškis pyptelėjo apie tai savo bloge ir aš bei dar nemažai kitų perėmėm estafetę ir jamėm visaip balsuoti youtūbėj, kur dabar man visiškai netikėtai galima jau užduoti klausimą lyderiams, ir jei tavo klausimas susilauks palaikymo, tai tikriausiai į jį ir atsakys. Nagi GalvaŽmogųPuošia – kamon. Ask a question, mes eisim prabalsuot taip kaip reikia 😉

Taigi, o visas judesys baigėsi tuom, kad laimėjo tasai Shawn’as. Dar prieš paskelbiant rezultatus aš ten ėmiau reikštis viename iš jo blogų, užduodamas visokių provokuojančių klausimų, perskaitęs commonsense straipsnį. O dariau tai dėl to kad jo video buvo pilnas visokių vaizdinių ir garsinių, kurie apeliuoja daugiau į žmogaus jausmus nei protą.

Jei įdomu, tai einam toliau.

Grįžtam prie šio straipsnio pradžios. Taigi, ten yra ištrauka iš trumpos diskusijos tarp manęs ir to paties Shawn’o į kurią įsikišo vienas jo gerbėjų. Man regis, jei šį straipsnį išversiu į anglų kalbą ir jei Shawn’as kur nors paskelbs apie tai, kad ir savo twiterio folowininininkams, katrų yra visas ~270 000, tai lankomumas mano blogo išaugs affffigennai 😉

Bet man to labai nereikia. Nebent eksperimento tikslams:) Labiau norėčiau papasakoti apie diskusijos esmę, arba mano tikslą, ją pradėti. O tai buvo išsiaiškinti ką pats Shawn’as mano apie tas Holivudines klišes, kurias jis panaudojo savo klipe. Na, nežinau, sakykite ką norite, bet bėgantys vaikai į kamerą, sudegusi mokykla, būreliai žmonių besišypsančių ir kažką skanduojančių yra tikrų tikriausias režisūros rezultatas. O Shawn’as sako:

Second, in regards to “Hollywood cliche”, it’s important to keep in mind that Hollywood is all about scripted scenes, pre-planned scripts, and a director storyboarding everything before stepping out into the field. I don’t have that luxury.

(Čia jis sako, kad neturi tokios prabangios galimybės visko surežisuoti suplanuoti).

Na gerai, kabinėjuosi. Laimėtojo neteisiam gi. После боя руками немашут. Ir pan. ir taip toliau. Bet aš noriu su jumis pasidalinti dar ir savo diskusijos su juo rezultatais, nes beveik visi mano pažįstami suprato, jog jis siūlo visiems varguoliams išdalinti išmaniuosius telefonus ir vien tai jau padės jiems kovoti su nepriteklium. O rezultatas, mano nuomone toks:

Vargšumas yra vargšų galvose pirmiausiai. Socialinis/technologinis atskyrimas neleidžia jiems žvelgti plačiau ir išnaudoti savo galimybes. Ne, jie ne tinginiai, tiesiog jiems nesuteiktos galimybės matyti daugiau. Shawn’as siūlys World Economic Forum’e Davos’e nutiesti tiltus naudojant naujausias technologijas.

Gal ir nebloga idėja. Nors GalvaŽmogųPuošia idėja konkretesnė, pamatuojama, aiškesnė. Ką jūs manot?

Beje, ką darom kitais metais? Gal įsteigiam GalvaŽmogųPuošia arba paplėtojame plačiau Commonsence klubą youtūbėj ir įrašinėjam visokių gerbėjų video? a? 😉 a?

Share
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

8 Comments

  1. Posted 2011-01-18 at 17:30 | Permalink

    Aš manau, kad čia šitaip su tuo “you got the chance” kreipėsi į tave vargšas galvoje. Būtent toks, kur ir kenčia nuo svarbiausiojo pasauly nepritekliaus.

    • skirtumas
      Posted 2011-01-18 at 17:53 | Permalink

      Heh 😉 dar jis va taip sakė:
      However, a side effect of this is myself being very critical of where my donation money goes.
      Ten panašu į pinigingą gerbėją, kuris jau turi exboxą.
      Iš kitos pusės, nors kenčia bet duoda. Vien dėl to valio. Bet labiau norėjau akcentuoti ne tą gerbėją kaip vieną tokį, o kaip įvaizdį, kurį jam tokį kuria jo PR’as youtubėje, nors jis to žėgnojasi baisiausiai.

  2. Posted 2011-01-18 at 20:40 | Permalink

    Man kitas aspektas yra įspūdingas. Po paskelbimo, pas laimėtoją į blogą turbūt plūsta minios žmonių iš viso pasaulio. O ten – meet Voldemaras, vote for Lithuania!

    😀

    • Posted 2011-01-18 at 20:59 | Permalink

      +100 😀

      • Posted 2011-01-18 at 22:23 | Permalink

        Partizaninis marketingas 🙂

        • skirtumas
          Posted 2011-01-19 at 09:07 | Permalink

          Aha ir teisinga taktika. Pamenu, koks tai visai neblogas derybų mokytojas minėjo, jog darybose svarbiausia yra pateikinėti teisingus atvirus klausimus ir laukti kol oponentas viską išpasakos.
          Kontekstas gal ir netikęs, bet gavosi taip, kad apsikeitimas straipsniais bloguose naudos davė daugiau bene commonsensui 😉

  3. Posted 2011-01-18 at 22:18 | Permalink

    Tas turi parodyti didžiulę valdžios gėdą ir pliką užpakalį!

    • skirtumas
      Posted 2011-01-19 at 09:08 | Permalink

      Turi omenyje tai, kad kažkoks Ahmed’as pavaręs piar’ų pateko a vat Kubilius ne? Ar kaip?

One Trackback

  • BATGA’i moku pasiskolinęs iš:

    pipete_kreditas_small
  • Turinys ginamas:

    Batga-a_logo
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar